Fonds de Loods

Hoe we werken

Het oplossen van de schulden kan een langdurig traject zijn. Hier leggen we uit hoe onze aanpak eruit ziet.

1

Neem contact op

Ken jij een gezin met schulden of werk je met hen en wil je graag helpen? Neem dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te bespreken. We helpen gezinnen met:

 • Minimaal één kind onder de 18 jaar
 • Adres in Rotterdam op moment van aanmelding
 • Problematische schulden
 • Schulden die zijn ontstaan door een life event
 • Een sluitend budget, geen nieuwe schulden
 • Goed overzicht van schulden en inkomen
2

Intakegesprek

Bij Manna Support beginnen we met een intakegesprek, waarna we de gezinnen aanmelden bij Fonds De Loods. Dit doen we met behulp van een aanmeldformulier. Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, vragen we om uitgebreide informatie, waaronder een overzicht van de schulden, inkomsten en uitgaven van het gezin. Belangrijk: zorg ervoor dat je eerst bij FDL/Manna aangemeld bent voordat je het formulier invult. Zo kunnen we alles soepel en efficiënt laten verlopen.

3

Start traject

Als het gezin aan alle voorwaarden voldoet wordt je aanmelding bij Fonds De Loods goedgekeurd en gaat het traject van start! Goed om te weten: Als niet aan de gestelde criteria wordt voldaan, kan het gezin alsnog in aanmerking komen voor andere financiële ondersteuning van Manna Support.

4

Bemiddelen tussen hulpvragers en schuldeisers

We gaan in gesprek met schuldeisers en streven ernaar dit binnen 120 dagen af te ronden.

5

Afbetalen van schulden

Bij Fonds De Loods zijn we dankbaar dat we met onze middelen gezinnen kunnen helpen om hun restschuld af te lossen, waardoor ze hun leven weer op orde kunnen krijgen. We streven ernaar zoveel mogelijk gezinnen te ondersteunen en hoewel volledig schuldvrij niet altijd gegarandeerd kan worden, is het voor velen haalbaar.

6

Optionele begeleiding

Als een gezin na het traject behoefte heeft aan verdere ondersteuning of begeleiding, dan staan wij, samen met onze partners, altijd klaar om de nodige hulp te bieden.

We werken onder andere samen met

Veelgestelde vragen

 • Er is sprake van problematische schulden als de afloscapaciteit van het gezin lager is dan nodig is om de schulden af te lossen. Binnen FDL zien we schulden die niet binnen 18 maanden afbetaald kunnen worden als problematisch. Je kan contact met ons opnemen als je twijfelt over of iets een problematische schuld is.

 • Een life event is een gebeurtenis is het leven van iemand dat een grote negatieve invloed heeft gehad. Voorbeelden zijn: scheiding, ziekte, overlijden van partner, dakloosheid, mantelzorg taken en geboorte kind. Bij twijfel kan je contact met ons opnemen.

 • We kunnen niet garanderen dat elk gezin volledig schuldenvrij wordt, al is dit voor vele wel haalbaar.

 • Dit is afhankelijk van vele factoren en verschilt per gezin. Het traject duurt uiterlijk 150 dagen.

 • Kan allebei! Bij Manna Support komt de aanmelding binnen en zij gaan met de schulden aan de slag.

Werk je met gezinnen die worstelen met schulden?

Neem contact met ons op om een gezin aan te melden of om vragen te stellen.

085 - 48 55 685

Maandag t/m vrijdag 09.00 – 17.00 uur

Voor algemene vragen kunt u terecht via info@fondsdeloods.nl.